Collectes April

Collecte 3 april 2022  | Noodhulpcollecte voor Moldavië

 

Door werkloosheid en armoede werkt ongeveer een kwart van de bevolking van Moldavië in het buitenland. Ouderen én kinderen blijven eenzaam achter. Veel kinderen zijn al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen, gaan daardoor niet regelmatig naar school en lopen groot risico slachtoffer te worden van geweld en mensenhandel. Van hun kleine pensioen kunnen vele ouderen onmogelijk rond komen. Hierdoor ligt ondervoeding op de loer en kunnen ze hun gas- en lichtrekening niet betalen. De christelijke organisatie Bethania, partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil verandering brengen in de levens van deze kinderen en ouderen.

Door de oorlog in buurland Oekraïne wordt Moldavië momenteel overstroomd door vluchtelingen. De Moldaviërs zijn gastvrij en proberen te helpen waar kan, maar kunnen onze financiële steun zeer goed gebruiken. De diaconie hoopt dat u ruimhartig zult bijdragen en zal de opbrengst verdubbelen (tot een maximum).

gebruiken.

 

 

‘God gebruikt mij - hier in Moldavië - om voor Zijn kinderen te zorgen'
 

 

 

Collecte 10 april 2022 | Palmpasen: Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta Indonesië

In Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, leven veel kinderen op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse kijken naar hen om. Ze zoeken de kinderen op straat op en bouwen vriendschap en vertrouwen op via sport, spel en muziek. Kinderen kunnen overdag terecht in vier inloophuizen. Voor kinderen die de straat definitief willen verlaten is er een opvanghuis. Zij gaan naar een plaatselijke school en vrijwilligers helpen hen bij hun studie. Dreamhouse wil voorkomen dat meer kinderen op straat belanden. Daarom verwijst Dreamhouse ouders door naar organisaties die ouders kunnen helpen hun gezin financieel te onderhouden.
 

Met uw gift aan deze collecte steunt u dit werk voor straatkinderen. Van harte aanbevolen!

Fotoverslag: ga mee de straat op om straatkinderen in Yogyakarta te ontmoeten

 

 

 

 

Collectedoel Paastijd; 14 t/m 17 april 2022 | Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet, Libanon

 

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs, werkloosheid, armoede en geweld ontnemen jongeren - Syrische vluchtelingen, maar ook de Libanese jeugd - elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het centrum voelt voor hen als een tweede thuis: ze krijgen huiswerkbegeleiding, een vaktraining, psychosociale hulp of kunnen er terecht voor een partijtje tafelvoetbal of airhockey. Deze veilige en liefdevolle plek, waar jongeren de ruimte krijgen leeftijdsgenoten te ontmoeten en even onbezorgd jong kunnen zijn, geeft hen een stevig steuntje in de rug op weg naar de toekomst.

https://www.protestantsekerk.nl/data/images/uploads/1643723326.jpg

Met uw bijdrage steunt u diaconale projecten van Kerk in Actie, zoals het werk in Beiroet voor kwetsbare jongeren.

 

 

 

Collecte 24 april 2022 King Arthurgroep de Bilt/ Bilthoven

Het Ontmoetingscentrum van de King Arthurgroep in Bilthoven, op het terrein van het vroegere ziekenhuis Berg en Bosch,  biedt activiteiten aan mensen met geheugenproblemen of dementie die nog zelfstandig thuis wonen. Er worden activiteiten aangeboden op het gebied van Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. Er is aandacht voor (lokale) geschiedenis, literatuur en poëzie. Niets moet, alles mag. Het centrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Deelnemen aan activiteiten in het ontmoetingscentrum is niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor de mensen die thuis de dagelijkse zorg op zich nemen. Zij staan er niet alleen voor en hebben wat tijd voor zichzelf. In de wetenschap dat hun partner of familielid in goede handen is. Het Ontmoetingscentrum biedt ook een mogelijkheid tot logeren.

Tijdens het diaconaal appel van 2017 hebben we meegeholpen een duofiets te bekostigen. Nu vragen we een bijdrage in de kosten voor extra activiteiten die niet uit de reguliere middelen bekostigd kunnen worden. Van harte aanbevolen!

         

 

Banner tonen
Banner verbergen