Predikanten

Op deze pagina vindt u informatie over de predikanten die werkzaam zijn in onze gemeente:

  • ds. Marjan Los
  • ds. Wouter van Laar

Ds. Marjan Los

 

Ds. Marjan Los

Ik ben in dienst van de Oosterlichtkerk als ambulant predikant. Ik kom de gemeente bijstaan  tot er een nieuwe predikant gevonden is, tot uiterlijk 31 maart 2024.


Voordat ik ambulant predikant werd was ik dertig jaar gemeentepredikant. Mijn eerste gemeente was Biezelinge-Eversdijk (5 jaar), mijn tweede Mijdrecht (12 jaar) en de derde Baarn (13 jaar). In Baarn ben ik blijven wonen, samen met mijn man Diederik van der Burg en onze zoon Florian. Mijn dochter Aster is predikant in Hilversum en zij woont daar ook met haar man en kinderen. Als u nog meer over mij wil weten: kijkt u op mijn website www.marjanlos.nl.


Mijn aanstelling in de Oosterlichtkerk is dus tijdelijk en ook parttime; ik ben 10 uur per week beschikbaar voor de wijk die onder ds. Evert van Leersum
viel, de pastorale secties 201,202 en 203. Omdat ds. Wouter van Laar op maandag vrij heeft, werk ik in principe op maandag. Daarnaast zal ik nog
minstens een dagdeel werkzaam zijn, maar wanneer dat is zal variëren. Af en toe zal ik ook voorgaan in de zondagse eredienst. Bij deze wil ik u van harte uitnodigen contact met mij op te nemen als u een (pastoraal) gesprek wil of als er iets is waarvoor u een theoloog/predikant nodig hebt. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en vallen onder het ambtsgeheim.

E-mail: mlos@xs4all.nl

telefoon: 06-16144370

werkdag: Maandag

 

Ds. Wouter van Laar

Wouter van Laar

Ik ben vaak verhuisd in mijn leven. Mijn vader was predikant, waardoor we als gezin eens in de zoveel jaren van woonplek veranderden. Van mijn vijfde tot mijn tiende jaar heb ik in Chili gewoond, in de miljoenenstad Santiago. Dat is een periode (1983-1988) geweest die me erg heeft gevormd en mijn wereld heeft verruimd. Ik kwam er als kind ook in aanraking met een heel andere geloofsbeleving en -praktijk dan ik gewend was: vrijer, opgewekter en levendiger. Mijn opleiding theologie heb ik in Utrecht gevolgd. In de studententijd heb ik mijn vrouw Elske leren kennen. Zij werkt als orthopedagoog en gezinstherapeut. In 2006 ben ik predikant geworden in het mooi gelegen Betuwse dorpje Ommeren, waar onze kinderen Simon en Sarah zijn geboren. Na 6 jaar zijn we vertrokken naar de prachtige vestingstad Willemstad, in Noord-Brabant, waar ik ruim 9 jaar predikant ben geweest.  En nu ben ik per 29 augustus 2021 parttime (70%) werkzaam als predikant van de Oosterlichtkerk De Bilt.

 

Ik houd van de kerk. Het mooie van de kerk vind ik dat zij een uiterst diverse gemeenschap van mensen vormt die elkaar niet zelf hebben uitgekozen. We zijn aan elkaar gegeven, als familie van Christus. We horen niet bij elkaar omdat we een natuurlijke verwantschap met elkaar voelen, elkaar aardig vinden, het met elkaar eens zijn, of dezelfde taal spreken. Onze diepste eenheid ligt in God, die we dankzij Christus ‘Abba, Vader’ mogen noemen. De verwantschap die dat geeft is zo fundamenteel dat we kunnen zeggen dat we elkaars broers en zussen zijn. Daarom worden we, hoeveel we ook van elkaar kunnen verschillen, opgeroepen om een gemeenschap te vormen, en om elkaar trouw te blijven.   Hopelijk kan de kerk zo iets zichtbaar maken van de mensheid zoals die door God bedoeld is: een wereldwijde familie, waarin niemand wordt vergeten.

 

 

Contact

E-mail: vanlaar@oosterlichtkerkdebilt.nl 

Telefoon: 030-6336672 / 06-30214125

Vrije dag: Maandag