Diaconale collectes in januari

Zondag 17 januari is de bestemming van de diaconale collecte bestemd voor Het Hosanna kinderweeshuis in Myanmar. Vanuit de Dorpskerk zijn er contacten met dit weeshuis. In november jl. hebben we vanuit het weeshuis een update mogen ontvangen, geschreven tijdens de tweede Coronagolf, gelukkig verkeerde iedereen in goede gezondheid, er was nog een totale lock down.
collecte
Vanuit het weeshuis wordt aangegeven dat een aantal huishoudelijke apparaten dringend aan vervanging toe is, als u de foto’s bekijkt ziet u dat dit inderdaad geen overbodige wens is. Ook wil men graag wat extra apparatuur aanschaffen, waaronder een smart tv, die tijdens de lock down gebruikt kan worden voor het, online lesgeven aan de kinderen via Zoom. Een koelkast, rijstkoker, elektrische blazer en een gaskooktoestel met fles, staat verder op het wensenlijstje.  Als er op gas gekookt kan worden, is dit veel goedkoper dan het koken op steenkool, wat nu gebeurt.  Zelf heeft het kinderweeshuis geen middelen om deze apparatuur aan te schaffen. Er wordt geschreven: “We kunnen het ons niet veroorloven deze dingen zelf te kopen. Het enigste wat we kunnen doen is bidden en dit hebben we nu al een lange tijd gedaan. Dus hierbij vraag ik ootmoedig aan jou en de kerk om voor ons te bidden en ons te helpen met onze benodigdheden. Dank je wel voor jullie gewaardeerde gebeden en jullie geweldig medeleven met ons kindertehuis.”
Zondag 24 januari is het collecte doel De Soepfiets in Utrecht van het Leger des Heils.  Het Leger des Heils gaat in veel steden, ook in Utrecht, twee keer per week op zoek naar dak- en thuisloze mensen, met een soepfiets. Daarbij worden warme soep, broodjes en dekens uitgedeeld. Ook bouwen de medewerkers een relatie op met mensen op straat, en helpen ze hen naar een slaapplek in de opvang als ze nog buiten slapen en proberen ze een band op te bouwen met mensen die zorgmijdend zijn. Ook willen ze op deze manier omzien naar mensen die geen regiobinding met de stad Utrecht hebben, zoals illegalen en Oost-Europeanen. Vanuit de hulpverlening is het moeilijk om deze groep in beeld te krijgen. 
soepfiets
 
Beide collectes worden van harte bij u aanbevolen. 

 

 

Banner tonen
Banner verbergen