Nieuwsberichten

3 weken 5 dagen ago
Zomer jeugd avond

 


3 weken 5 dagen ago
Zondag 4 juli is de diaconale collecte opbrengst bestemd voor het Steunfonds van Het Vakantiebureau, wat al 58 jaar bijzondere vakanties organiseert. Door Corona gingen vorig jaar veel vakanties niet door, dit jaar hoopt men vanaf eind juni weer vakanties aan te kunnen bieden. De doelgroepen zijn voornamelijk senioren van 75+ en oudere vakantiegasten die minder of meer zorg nodig hebben. Ook worden er sinds een aantal jaren vakantieweken georganiseerd voor… Lees verder

1 maand 2 weken ago
Op zondag 20 juni willen we weer een zogeheten Tuin Tombola organiseren. Dat betekent dat u na de (online) dienst met maximaal vier personen welkom bent om in de tuin met anderen koffie te drinken. Er zijn al een aantal tuinen beschikbaar, dus u bent van harte welkom.
Hoe werkt het?
U geeft zich op via   vanleersum@… Lees verder

2 maanden 1 week ago

 

GroenGelovig
 
Kom in beweging!
Wil jij graag een groene stap zetten? In je eigen leven, of in je kerk? Kom dan op 28 en 29 mei naar… Lees verder

2 maanden 2 weken ago
In het Pinksterweekend is het kerkterras geopend op zaterdag 22 mei van 13.00 - 16.00 uur. Er staan 30 stoelen klaar voor gasten en er wordt koffie/thee geschonken. Een mooi moment om elkaar, zij het in klein verband, te ontmoeten. Ook bestaat de mogelijkheid om de verbouwde kerk te bekijken. 
Spelregels
In deze tijd hoort bij alles wat we al dan niet organiseren, ook een stel spelregels. Dat is ook bij dit kerkterras het geval: 

2 maanden 2 weken ago
Kerk in de middag stopt in Weltevreden, maar de vieringen gaan door! Er is nu een vaste geestelijke verzorger die dit in goed overleg overneemt. 

 


3 maanden 2 weken ago
We zijn dringend op zoek naar ouderling- kerkrentmeesters die het college van kerkrentmeesters kunnen versterken. Daarnaast  zoeken we naar diakenen die kunnen meehelpen bij allerlei interessante projecten vanuit onze kerk. Uiteraard is het mogelijk om een taak samen met een ander gemeentelid invulling te geven. Net als onze jeugdouderlingen, die deze taak prima als duo vorm geven.         … Lees verder

3 maanden 2 weken ago
Witte donderdag
Het delen van brood en wijn verbindt ons aan het verhaal op de Witte Donderdag. De glaasjes worden omgeruild voor wijnglazen, gevuld met wijn. De korenaren accentueren de lijn van het open hart.

 

Witte donderdag

 

 
Lees verder

3 maanden 3 weken ago
Zo te zien zijn we bijna aan het eind van het spel. We gooien met de dobbelsteen en hij valt op "5". Ook deze keer kijken we welk getal erop de achterkant staat. Dat is "2". We doen 7 stappen vooruit en komen aan het eind van de levensweg die we 7 weken gevold hebben. 
Maria is op weg naar het graf van Jezus. Maar in het graf liggen alleen nog wat doeken. Jezus is weg. De tuinman vraagt aan haar wat ze daar zoekt. Maria ziet opeens dat het niet de tuinman is, maar Jezus! Wil je… Lees verder

3 maanden 3 weken ago
Dit jaar kunnen we niet bij elkaar komen om met elkaar te eten en het verhaal te horen over Jezus en zijn vrienden. Over de intocht in Jeruzalem, over de laatste maaltijd die ze met elkaar vierden; over hoe Jezus gevangen genomen werd en gekruisigd. Maar ook over Paasmorgen, toen alles opeens anders werd.

Daarom hebben we een film gemaakt, met het verhaal en opdrachten. Er is ook van alles te proeven (wanneer het thuis wordt klaargezet).
Lees verder