Nieuwsberichten

3 weken 3 dagen ago
Zondag 17 januari is de bestemming van de diaconale collecte bestemd voor Het Hosanna kinderweeshuis in Myanmar. Vanuit de Dorpskerk zijn er contacten met dit weeshuis. In november jl. hebben we vanuit het weeshuis een update mogen ontvangen, geschreven tijdens de tweede Coronagolf, gelukkig verkeerde iedereen in goede gezondheid, er was nog een totale lock down.
Lees verder

3 weken 4 dagen ago
Op 24 december vieren we het geboortefeest van Jezus, Kerstmis! Dat wordt dit jaar een corona-proof thuis-feestje. Op verschillende momenten, in de kerk en vanuit huis, hebben we met kinderen van de Michael-Laurenskerk en van de Oosterlichtkerk gezongen, gelezen en gedanst. De opnamen van al deze momenten zijn samengesteld tot een miniviering die tot woensdag 6 januari te zien is. Zo kunnen we in gedachten bij elkaar, op veilige afstand Kerst vieren. Heel veel dank aan iedereen die geholpen… Lees verder

4 weken ago
Voor Kerst hebben we een uitzending gemaakt met veel bekende kerstliederen, een meditatie uit Open Deur over een dominee in de gevangenis, een beeldmeditatie bij een schilderij van Botticelli, een gedicht over het Licht dat het niet alleen koud heeft in het holst van het jaar en natuurlijk zal ook de Zandtovenaar niet ontbreken. En zoals gezegd veel muziek, vertolkt door jong en oud.
De kerstspecial staat online… Lees verder

1 maand ago
Kort voor Jezus’ geboorte laat God aan Zacharias al iets zien van het licht dat snel zal komen. Zacharias’ zoon Johannes zal de mensen voorbereiden op de komst van Jezus. Na de geboorte van Johannes zingt Zacharias een lied over Gods trouw en roept hij de mensen op om te vertrouwen op ‘het hemelse licht’.
Bij dit verhaal hoort ook een leuke opdracht. Zet één bakje met watjes en zaadjes (wel even vochtig maken) op een donkere plek en een ander bakje met watjes en zaadjes (wel even… Lees verder

1 maand ago
De laatste jaren was er in december altijd een Top 2000 dienst in de Oosterlichtkerk. Dat zal dit jaar niet gaan. Niet alleen omdat de kerk verbouwd wordt, maar ook en vooral vanwege de… Lees verder

1 maand 1 week ago
Licht en donker zijn belangrijke symbolen in de Bijbel. Licht staat voor een leven met God. Het donker staat voor een leven zonder God, en voor het verdriet en de pijn dat dat tot gevolg heeft. In Jesaja 9 lezen we dat Gods volk in het donker leeft. Maar God belooft dat Hij hen zal helpen: ze zullen ‘een stralend licht zien’.
In Jesaja 9:1 staat dat ‘het volk dat nu in het donker leeft’ een stralend licht zal zien. Het licht is een beeld van de belofte voor de mensen dat het goed… Lees verder

1 maand 2 weken ago
Genesis 1:1-4. In het begin maakte God de hemel en de aarde. De aarde was leeg en verlaten. Overal was water, en alles was donker. En er waaide een hevige wind over het water. Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was.
Bij het bijbelverhaal van deze zondag hoort deze mooie illustratie.
Lees verder

1 maand 2 weken ago
Het schilderij van de "geboorte van Christus" van Geertgen tot Sint Jans wat genoemd wordt in de preek van zondag 6 december. 

 

Schilderij

 


1 maand 3 weken ago
Tijdens de zondagen voorafgaand aan Kerst gaat het steeds over het licht.
Jezus zegt in Johannes 8 dat Hij het licht voor de wereld is. Jezus kan dit zeggen, omdat Hij als Gods Zoon weet waar het licht vandaan komt: van God.
Kun jij zonder licht leven, denk je? Of ben je misschien soms bang in het donker? Licht is heel belangrijk voor ons. Zonder licht kun je in het donker niet zien. Zonder licht kun je je best bang voelen. Zonder het licht van de zon kunnen mensen,… Lees verder

1 maand 4 weken ago
Voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar is een mooie schikking gemaakt door Wilma Jubels. De gestorvene worden gedragen in Gods hart. De witte roos verwijst naar de kleur van Christus. Het witte licht, de kleur van de opstanding. 

 

gedachtenis schikkingLees verder