Kunst in de kerk

De werkgroep "Kunst in de Kerk" verzorgt de exposities van religieus geïnspireerde (beeldende) kunst in ons kerkgebouw. De exposities laten op een bijzondere wijze aan de bezoekers zien dat de Bijbel mensen op vele wijzen kan inspireren. De werkgroep probeert in haar aanbod in en buiten de kerk te laten zien dat de kerk geen geïsoleerde gemeenschap is, maar deel uitmaakt van de maatschappij, er middenin staat. Gemeenteleden worden in de gelegenheid gesteld om ook ander werk dan alleen het religieus geïnspireerde te exposeren. Ook stellen we expositieruimte beschikbaar voor kunstuitingen van kwetsbare groepen in de samenleving, van wie de werkstukken worden aangeleverd door belangenbehartigende organisaties.

 

Expositie werk van Tini Haak – van Putten in Oosterlichtkerk

Tot en met zondag 8 maart  2020 wordt in de Oosterlichtkerk te Bilthoven werk geëxposeerd van de mevrouw Tini Haak – van Putten, gemeentelid in de voormalige Opstandingskerk en overleden op 13 januari 1998. 

Gedurende haar leven heeft Tini Haak veel geschilderd. In het begin heeft zij ook getekend maar haar voorkeur ging uit naar schilderen met olieverf. De jaren ‘50 en ‘60 kenmerkten zich door klassieke stillevens en landschappen. Gaandeweg ontwikkelde zij een eigen stijl. Mooie voorbeelden hiervan zijn sneeuwlandschappen waarin met weinig kleur is gewerkt. Sinds de jaren ‘80 legde zij zich toe op stillevens in lichte kleuren met voorwerpen van glas. Ook landschappen bleven een geliefd onderwerp. Zo schilderde zij een serie surrealistische landschappen die zijn gebaseerd op foto's die tijdens vakanties werden gemaakt.

Foto

 

De geëxposeerde werken zijn iedere vrijdag tussen 11.00 uur en 13.00 uur en op zondagmorgen tussen 11.30 uur en 13.00 uur te bezichtigen in de Oosterlichtkerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven.

Nadere informatie: Jannie Catsburg, telefoon 030 - 220 30 91.

 

 

QR code