Pastoraatsteam

Pastoraat = herderlijke zorg = omzien naar elkaar
In onze kerk is een team van pastoraal medewerkers actief die gemeenteleden bezoeken. Zij bezorgen bijvoorbeeld een bloemetje en felicitaties bij jarigen van 80 jaar en ouder of gaan op bezoek bij diegenen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Ook bezoeken zij nieuwe kerkleden of gemeenteleden die een huwelijksjubileum te vieren hebben. Uiteraard is er ook aandacht voor mensen die ziek zijn, thuis of in een zorginstelling.

Wilt u dat wij u bezoeken? Neem dan contact op met één van de contactpersonen, zie onderaan.

Komt u ons team versterken?
Omzien naar elkaar, daar zit een wederkerigheid in. Dat maakt pastoraal werk licht. Als pastoraal ouderling, medewerker, contactdame of gemeentelid zoek je contact met gemeenteleden of anderen die op je weg komen. Je houdt ogen en oren open. Het is bijzonder om in iemands leven te mogen stappen en wederkerig ook dingen van jezelf te mogen laten zien. Het 'gewone' leven met elkaar delen en soms komt God daarbij in het gesprek om een hoekje kijken. Met elkaar een stukje meelopen op de levensweg, tastend en zoekend.

Bezoekwerk is leerzaam, verrijkend en verdiepend. Om als werkers in het pastoraat elkaar te ondersteunen komen we maandelijks bij elkaar voor bezinning, toerusting en het uitwisselen van ervaringen en informatie.

Iedereen die aandacht wil besteden aan anderen, goed kan luisteren en af en toe een helpende hand wil reiken, is welkom om aan te sluiten. Graag contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen. Verdere informatie is ook verkrijgbaar via het contactformulier.

Contactpersonen

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met één van de predikanten.